Kapsels Haarmode

Een thuiskapper met passie voor het vak.

Thuiskapper Marianne van Tongeren - Straver

“Ik wil kapster worden” riep ik vroeger altijd, en dat is uitgekomen ook. In september 2001 ben ik begonnen aan mijn 3 jarige opleiding als allround kapster aan het Baronie College in Breda. Ik ging toen 1 dag in de week naar school en werkte hiernaast 4 dagen bij een gerenommeerde kapsalon in Woudrichem. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd en diverse haarstyling cursussen gevolgd.

Na 7,5 jaar met plezier gewerkt te hebben bij deze kapsalon, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde me verder ontwikkelen. In Januari 2008 ben ik daarom in dienst getreden bij Marco’s Hairstyle in Werkendam. Een kleiner bedrijf maar met meer verantwoording, waardoor ik goed zelfstandig heb leren werken. Ook hier heb ik weer vele knipshows afgelopen en cursussen gevolgd om zo op de hoogte te blijven van de laatste mode, knip- en verftechnieken in het kappersvak. Daarnaast heb ik het certificaat voor praktijkopleider behaald.

In 2010 ben ik benaderd door de glossy GLANS magazine, waarin ik heb laten zien hoe je door middel van styling twee totaal verschillend looks kunt creëren. Een hoop ervaringen die mij gemaakt hebben tot een enthousiaste, spontane, creatieve thuiskapper met heel veel passie voor het vak. Toe aan een nieuwe look? Neem direct contact met me op.